Jordvarme - Vedvarende Energi

Hvordan virker jordvarme?

​Kilden til jordvarme er solens energi. I løbet af sommeren tilføres jorden store mængder af energi fra solens stråler. Denne energi lagres i jorden ved 5-10°C og den forsvinder ikke om vinteren. Man kan faktisk sige at jorden holder på varmen hele vinteren.

Jorden indeholder store mængder af akkumuleret solenergi, der automatisk bliver genopfyldt hver gang vi har en solskins dag.

Med et jordvarmeanlæg udnytter man denne form for oplagret solenergi. Dette gøres ved hjælp af en eller flere slanger der graves ned i jorden i ca. 80 centimeters dybde. Alternativt kan man bore vertikalt ned i mere end 100 meters dybde.

Ved hjælp af en varmepumpe omdannes den akkumuleret energien i jorden til husets varmekilde.

Jordslangerne er fyldt med frostvæske. Når frostvæsken har optaget energien fra jorden løber det ind i varmepumpen som kort fortalt består af en fordamper, kondensator, kompressor og en termoventil.

  • Fordamperen optager varmen fra jorden.
  • Kondensatoren afgiver varmen.
  • Kompressoren omdanner varmen til energi med en høj temperatur.
  • Termoventilen regulere mængden af kølemiddel

Jordvarme som primær varmekilde ?

Et jordvarmeanlæg kan opvarme både gulvvarme, radiatorer og husets varme vand. Dette betyder at et jordvarmeanlæg ikke behøver være et energi supplement, men at jordvarme med fordel kan være et alternativ til din nuværende varmekilde. Hvad enten du har naturgas, oliefyr, el opvarmning eller noget andet.

- Jordvarme kan anvendes som hele boligens energikilde året rundt -

Hvorfor skal jeg vælge jordvarme ?

Hvis man sammenligner jordvarme energi med andre alternative energiformer, eksempelvis vindenergi eller direkte solenergi (solvarme, solceller ol.), er jordvarmeanlæggets energi konstant. Jordvarmeanlægget leverer alternativ energi i ubegrænsede mængder, når behovet for energi er der. Med et jordvarmeanlæg er man ikke afhængig af sol, vind, temperatur osv. for at kunne producere alternativ energi.

Energimærkning af varmepumper

Go' Energi har udviklet en liste over de godkendte varmepumper der findes på markedet. Listen er opgjort i ”COP-værdi”. En COP-værdi er et udtryk for hvor energieffektiv en varmepumpe er, forstået på den måde at COP-værdien viser hvor mange kW varme den producere når der bruges en kWh strøm.

Du kan se den aktuelle liste over energimærkede varmepumper på Energistyrelsens hjemmeside.

Hos Sprattenborg Smedie lægger vi stor vægt på rådgivning af vores kunder, så de på den måde altid kan træffe det rette valg til netop deres hus, når valget f.eks. er faldet på et jordvarmeanlæg.

​​

Ved projektering og dimensionering af jordvarmeanlæg er det meget vigtigt at jordvarmeanlægget tilpasses huset og evt. for små radiator udskiftes til nogle større, da et jordvarmeanlæg er et lavtemperaturanlæg der stiller store krav til de øvrige installationer.

Kontakt Sprattenborg Smedie i Vissenbjerg for et godt tilbud på et jordvarmeanlæg. Vi kommer gerne ud og giver et uforpligtende tilbud.​​​​

Kontakt os i dag

Benyt vores nedenstående formular! Beskriv din opgave og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Vi besvarer henvendelser inden for 1-3 hverdage.

Felter markeret med * skal besvares.

Firmainformation

Sprattenborg Smedie ApS

CVR-nummer: 87577015

Sprattenborgvej 13, 5492 Vissenbjerg

Klik her for rutevejledning

Firmaets mål er dygtige og venlige medarbejder, der kan li' firmaet, deres arbejde, hinanden og kunderne samt repræsentere firmaet udadtil på en pæn måde.